Arlington, Kensington, California

The overly-dark existing deck railings and garage roof of this mid-century modern home called for a complete rebuild. Former, solid, horizontal, wood siding was replaced with light, open, cable railing and custom- designed posts, creating an updated period look and maximizing views.

Garage Door Upgrade

With the garage’s prominence at the pedestrian level, a new steel-and-frosted-glass door provides a huge aesthetic and functional improvement over the former door. This critical design element helps to define the updated, modern aesthetic of the home.

Smart Modifications

The open metal grate floor of the viewing deck off the main Living Room allows light to spill into the lower level. Extending the required roof flashing turns a functional upgrade into a prominent design feature.

Increased Light

Removal of period-inappropriate moldings around the ceilings, repairs to damaged wood ceilings, and application of new paint throughout make living spaces lighter and brighter.

Indoor-Outdoor Connection

The lower ceiling height over the seating area creates intimacy while the high ceiling over the windows draws the eye to dramatic bay views.

Master Suite Expansion

Two, formerly odd-shaped bedrooms at the back of the house are combined to create a comfortable master suite. Locating the closet behind a partial height wall allows the visual continuity of the unique ceiling, while also making the room feel more spacious and maximizing flow of light.

Aesthetic Harmony

Bamboo cabinetry combined with concrete countertops and updated lighting provides the owners with the modern aesthetic they desired. Current, green building products and principles were utilized in a way that harmonizes with the original architectural style of the home.

Facebook Houzz LinkedIn Yelp