Bayshore Boulevard, Burlingame, California

Extensive seismic upgrades throughout all floors of this commercial office building raised the ranking of the property and attracted higher quality tenants. North and south lobbies were completely remodeled, as well as common areas, corridors, and restrooms. In collaboration with the project’s landscape architect, new landscape designs were coordinated with new exterior colors, building signage and entry doors.

Ground Floor, North Lobby

Updated railings at interior north lobby stairs, new stone floors, lighting and seating areas. Formerly dark, small, wood windows were replaced with large, single-pane picture windows.

Second Floor, North Lobby

View of new entry, windows and lighting. The primary motif was strong rectilinear shapes, with a secondary balancing element of circular forms, as visible in the wall panels and railing panels. Linear lighting fixtures echo the rectangular elements, with spiral pendant accent lighting relating to the curves. Use of light colors and airy materials invites natural light to flow up to second floor.

Ground Floor South Lobby

The accent paint color at the stairs, with a second accent color at the elevator lobby, each visually defines the lines and function of the different features. The linear motif continues from the exterior, playfully moving inward along the railings, with proportions echoed in stone accents on the lobby floor and in the shape of the lighting fixtures, including down to the material on the seat bench.

Second Floor South Lobby

Linear soffit was designed to create a light trough that shines up onto textured wall panels.

Common Amenity

Ccommon area amenity for tenant rental. The owner created these common area spaces to enhance features available to tenants. Creating warm yet playful environments to inspire creative thinking attracts high-tech clients.

Break Room

New common area kitchen and break room with eat-in bar. The same rectilinear elements in lobby area were brought into break room, kitchen and eat-in area remodel, via detail in the chair backs and color selection for the Marmoleum flooring.

Circles and Lines

In this small conference area that doubles as a casual lounge area outside of a larger conference room, the circles and lines continue in the couch, coffee table, rug. This small room is made to feel larger by selecting furniture that is smaller in scale.

Custom Signage

Custom designed signage included evacuation plan plaquards, directory, and individual office signs, providing a small but powerful visual upgrade to the common areas in coordination with the interiors. Horizontal bar element ties into the linear motif.

Facebook Houzz LinkedIn Yelp