Stevens Creek Executive Park, Stevens Creek Blvd. San Jose, California

After researching extensive exterior schematic options for new surface materials to update the look of the façade, a creative and more economical solution was to “build” columns by adding wood trim and painting in contrasting colors. The resulting warm yet modern aesthetic is in keeping with the unique architectural character of the diagonal wood siding of the exterior.

Tranquil Entry

Carrying a modern, warm, Japanese aesthetic throughout the building begins with interior landscaping updated stair railings and integrated seating areas in this typical lobby; one of four in the building. Style choices marry aesthetic goals of owners and tenant population, which includes therapists, dentists, and other personal care service providers.

Unique Material

Application An inexpensive and artful solution to work with original painted-metal railing frames, recycled-resin panels featuring pressed gingko leaves were custom cut to fit into existing openings. Playful clustering of a collection of George Nelson bubble lamps adds harmonious visual interest from above.

Custom Art and Seating

Custom-designed curved steel frame bench breaks up angles in the lobby space. A custom-made sheetrock panel with impression branch-form provides a dramatic and impactful yet affordable statement piece.

Indoor-Outdoor

Detail Color palate carries from interior spaces through resin panels and windows to exterior design.

Designed Value-Add

Common area rooms become optional meeting facilities for rent to tenants, with design to reflect an extension of the lobbies. These small rooms that might not be lease-able on their own are turned into a value-add.

Facebook Houzz LinkedIn Yelp